ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

ΠΑΡΕ, ΚΥΡΙΕ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ

Άγχος για όλα: Διαγωνίσματα, ιατρικές εξετάσεις, οικονομική κρίση, οικογενειακή κρίση, κοινωνική κρίση, προσωπική κρίση, δυσκολίες με τους άλλους, τον εαυτό μας, την ζωή μας όλη. Πού σταματάνε όλα αυτά; Και πώς; Πότε;


Υπάρχουν στην Πίστη μας στοιχεία που μας βοηθάνε να διώξουμε το άγχος; Άπειρα! Πλήθος! Απλά δεν τα ξέρουμε. Ευκαιρία να τα μάθουμε.

Μία καταπληκτική ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνου για το άγχος, ανάρτησαν τα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΘΟΥΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ για το άγχος μόλις χθες. Σημειωτέον ότι το εν λόγω ιστολόγιο έχει πάρα πολλά και απλά θέματα τα οποία μπορούν να ακούσουν, διαβάσουν και καταλάβουν ακόμα και τα παιδιά.

Άκουσα την ομιλία και εντυπωσιάστηκα. Μεστή και χαλαρωτική ομιλία για ένα θέμα το οποίο ο π. Ανδρέας προσεγγίζει με χιούμορ αλλά και μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

"Πάει να δώσει η κοπέλα Αγγλικά για τρίτη φορά" και μου λέει:

"Πάτερ, κάντε προσευχή για να περάσω (στα διαγωνίσματα)... που δεν το βλέπω, δεν περνάω, δεν το βλέπω"

"Πολύ ευχαρίστως να μην περάσεις"

"Όχι, να περάσω!"

"Είδες τι ρήμα χρησιμοποίησες; Λες "που δεν το βλέπω".

Αυτό είναι το μυστικό! ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ!"

(Απόσπασμα από την ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου)


Ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟΥ με θέμα: " ΠΑΡΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ! " 19/2/2012

Το ανάρτησαν τα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΘΟΥΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ,
εδώ: http://sundayschoolsartclass.blogspot.gr/2012/06/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις