ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ;


Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

1. Μικρή καθημερινή απλή προσπάθεια: Κάθε μεγάλη επιτυχία ξεκινάει από το πρώτο μικρό βήμα. Κάθε μεγάλη και ψηλή σκάλα ξεκινάει από το πρώτο χαμηλό σκαλοπάτι.
Το δύσκολο δεν είναι να στρωθούμε στην δουλειά ή στο διάβασμα. Το δύσκολο είναι να το πάρουμε απόφαση και να ξεκινήσουμε αυτή την μικρή και καθόλου δύσκολη προσπάθεια καθημερινά.

2. Προγραμματισμός και πραγματοποίησή του: Βάζουμε ένα πρόγραμμα στην ύλη που έχουμε να διαβάσουμε ή στην εργασία που έχουμε να επιτελέσουμε. Και είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να πιέζουμε τον εαυτό μας να βγάλει το πρόγραμμα.

3. Στόχοι απλοί, μέχρι εκεί που φτάνουμε και μπορούμε: Οι στόχοι αλλάζουν και μεταβάλλονται. Όσο καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε τους απλούς, τότε θέτουμε ολοένα και δυσκολότερους ώστε ο αγώνας να είναι ανάλογος των δυνάμεών μας.
Ξεκινάμε με απλούς στόχους, πχ. 3-5 σελίδες διάβασμα την ημέρα (όχι ολόκληρο βιβλίο, όταν φυσικά έχουμε χρόνο μπροστά μας.) Στην συνέχεια, όσο συνηθίζουμε στη μελέτη προσθέτουμε ύλη ή μάθημα και συνεχίζουμε...
Στο τέλος αυτή η καθημερινή προσπάθεια θα μας αρέσει.

4. Ξεκούραση και ανάπαυση μετά την προσπάθεια: Επιβάλλεται μια ανταμοιβή μετά από κάθε προσπάθεια, ώστε να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας. Προσοχή: Όχι δύο ώρες προσπάθεια και μισή μέρα ανταμοιβή και ξεκούραση, εκτός και αν αυτός ήταν ο στόχος της ημέρας (και όταν υπάρχει χρονικό περιθώριο όπως είπαμε).
Όμως να θυμάστε: όσο αποτυχία φέρνει η αδράνεια (δηλαδή η απόλυτη έλλειψη προσπάθειας), τόσο αποτυχία μπορεί να φέρει και η υπερκόπωση (από υπερβολική δόση προσπάθειας). Και τα δύο αυτά σημεία αποτελούν τα άκρα της προσπάθειας. Και όπως ξέρουμε "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ".

5. Έλεγχος των λαθών μας και ανακατάταξη των δυνάμεών μας: Είναι φυσικό να έχουμε ελλείψεις και πεσίματα. Να απογοητευθούμε, να βαρεθούμε και να θέλουμε να τα παρατήσουμε. Να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας. Αυτά είναι σημεία της πορείας και εξέλιξης του ανθρώπου.
Όπως μας δείχνει και η τρίτη εικόνα, το μεγαλείο βρίσκεται όχι στο να κάνουμε λάθη ή να έχουμε ελλείψεις αλλά να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να αφήσουμε πίσω μας την απογοήτευση και να συνεχίζουμε.


ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ;

Διότι τα αποτελέσματα δείχνουν τον βαθμό που προσπαθήσαμε οπότε γινόμαστε και πιο επιδεκτικοί σε συμβουλές, παρά όταν νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και θεωρούμε ότι όλα καλά θα πάνε ούτως ή άλλως.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις